Klímák és egészség

A klímákról él a köztudatban egy erőteljes „egészségkárosító-hatása-van” tévhit. A légkondicionálók önmagukban egyáltalán nem okoznak problémát, a gond akkor kezdődik, ha nem megfelelő a használat, elmarad a karbantartás, nincs rendszeres tisztítás. Sőt, a klímák nem csak, hogy nem károsítják az egészségedet, de bizonyos funkciók segítségével részt vesznek annak megőrzésében is! Hogyan? Mutatjuk, a Polar modellek hogyan csinálják!

Olyan szűrőket fejlesztettünk ki, amik folyamatosan az egészségért tesznek:

  • Cold-plazma szűrő: A cold-plazma szűrő felveszi a küzdelmet a cigarettafüsttel, a kellemetlen szagokkal, spórákkal, atkákkal és különféle allergénekkel.
  • Mosható szűrő: A mosható szűrő kiszűri a levegőben terjengő nagyobb méretű szennyeződéseket, porszemcséket.
  • UVC szűrő: UV sugarak segítségével hatástalanítja a baktériumokat.
  • 3 az 1-ben szűrő: Három szűrő kombinációja: Katechin szűrő, Ezüst ion szűrő, C-vitamin szűrő. Mely frissíti a levegőt, tisztítja az allergénektől, spóráktól, gombáktól, valamint a kellemetlen szagokat is eltávolítja.
  • Friss levegő befúvás HEPA szűrővel: A készülék egy extra csövön keresztül friss levegőt juttat bentre a szabadból. A levegőt egy steril HEPA szűrő tisztítja meg.

A készülékeink kialakításakor is egészségközpontú szemléletet alkalmaztunk:

  • Titan Gold bevonat: Az elpárologtató lamellái Titan Gold bevonattal vannak ellátva, melyek lassítják a baktériumok, gombák megtelepedését.
  • Öntisztítás: Az elpárologtató 56 °C-ra hevítésével elpusztítja a baktériumok 99%-át.
  • Hűtőközeg-szivárgás érzékelés: A berendezés a beprogramozott öndiagnosztika funkció segítségével érzékeli, ha a hűtőközeg töltet kevés a biztonságos üzemeléshez, és erről a felhasználót hibakód kijelzéssel tájékoztatja.

Ugye most már te sem dőlsz be a klímák egészségkárosító mítoszainak? Részletesebb tájékoztatásért böngéssz oldalunkon, olvasd el korábbi cikkeinket, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Még több bejegyzés

2023.08.08

Klímával fűteni?

Jó lenne valami gazdaságos megoldást találni a fűtésre? Rengeteg cikket elolvastál már a témában, de még mindig nem vagy biztos...

2023.08.19

Hogyan éljük túl a forróságot – légkondi nélkül?

Manapság a nyarak még Magyarországon is rendkívül forróak és nehezen elviselhetőek. De hogyan készüljünk erre a meleg évszakra?...

2023.08.18

Allergia ellen klíma?

Tavasz: akkor allergia! Az egyre jobb idő beköszöntével a természet is életre kell. A növények kihajtanak, kivirágzanak, a fá...