A TOP5 klímavásárlási hiba

Tudja, hogy mennyi esélye van arra, hogy a mai magyarországi klíma kínálatban egy olyan megoldást kapjon, amely 100%-ban megfelel az Ön igényeinek? Körülbelül 1 a 10-hez.

Hogy miért csak ennyi?Mert a legtöbb vásárló elköveti azokat a hibákat, amelyek ahhoz vezetnek, hogy végül nem azt kapják, amit szerettek volna. Most eláruljuk azt a TOP5 hibát, amit elkerülve új klímája előnyeit örömmel élvezheti.

1./ Nyáron jut eszébe, hogy klímát szeretne.

A légkondicionáló berendezés többnyire egy szezonális termék. Az a vállalkozó, kivitelező, mérnök, aki valamiféle szakértelemmel rendelkezik ezen a területen, számíthat rá, hogy a meleg beköszöntével igen nagy számban futnak be hozzá Önhöz hasonló érdeklődők.
Egy kisebb családi ház összes megoldási lehetőségét korrekt, laikus számára is átlátható módon felvázolni minimum 3-4 órás egyeztetést igényel. Van Önre ennyi ideje a „tanácsadójának” a csúcsidőszakban?
Amit Ön legjobb megoldásként hallani fog, az valószínűleg tényleg az lesz: a tanácsadó részére.

2./ Az Ön „szakértője” egy áruház műszaki eladója

Egy műszaki áruház forgalmának – még a legnagyobb nyári melegek idején is – maximum 5%-át teszik ki a légkodícionálók
Egy áruház műszaki eladója – legyen akár szakmájának legjobbja – az Ön számára szóba jöhető megoldások maximum tizedét ismeri. Jó esetben.
És ha ez a „tudásbázis” kellő magabiztossággal párosul, Ön vert helyzetben van!

3./ Egy szakmérnök tévedhetetlen határozottsága mutatja meg, milyen irányba induljon

Ha Ön rászánja magát, hogy egy szakmérnökhöz fordul, az 1/10-es arányt talán növelni tudja 1/5-re. Miért nem 1/1-re? Eláruljuk:

  • Feldolgozhatatlan mennyiségű információ árad rájuk az épületgépészet MINDEN területéről. Képtelenség, hogy egy szegmentált területen – mint a klímatechnika -100%-osan napra készek legyenek.
  • Kevesen teszik meg, hogy végigkövetik a tervezést követő kivitelezést, és abból gyűjtsenek tapasztalatokat. 
  • Nem állnak szoros kapcsolatban kivitelezőkkel.

4./ Nem megfelelő klímás vállalkozást választ

A berendezések importőreinek és gyári képviseleteinek minden időszakban egy adott forgalmi limitet kell elérniük, hiszen így kapják meg jutalékukat.
 Amennyiben ez a klímás vállalkozás nem tudja könnyedén elérni ezt a limitet, nem a megoldás lesz az elsődleges szempont, hanem az eladás. Az igazi probléma az, hogy legtöbbször az ily módon preferált gyártó nem is rendelkezik olyan teljes körű kínálattal, mellyel az optimális megoldások összes lehetősége kimeríthető lenne!


5./ Nem tartja fontosnak, hogy minél több lehetőséget megismerjen

Ha az Ön ismeretségi körében, lakhelye közelében nincs olyan szakember, akit kizárhat a fenti négy pont mindegyikéből, nehéz dolga van.
Fordulhat a tudakozóhoz, a szaknévsorhoz, végighívogathatja az interneten található cégeket. Ha szerencséje van, és sok-sok-sok ideje, az összes begyűjtött telefonszámot végighívhatja, és az ott hallottakból összerakhat egy egészen kerek képet. Talán.

Mit tehet annak érdekében, hogy ne kövesse el ezeket a tipikus hibákat? Javasoljuk, hogy klímavásárlás előtt mindig alaposan tájékozódjon, és olyan szakembert válasszon, aki rendelkezik a szükséges szakmai tudással, és olyan megoldási javaslatokat kínál Önnek, melyek az Ön érdekét szolgálják.

Tanácsainkkal és cikkeinkkel segíteni igyekszünk Önt a döntésben, ellenőrzött partnereink ajánlásával pedig megbízható szakembereket tudunk ajánlani Önnek.

Még több bejegyzés

2023.09.01

Klíma beszerelés: Szakértői útmutató a sikeres telepítéshez

Irigykedve nézed a barátaid klímáját, de meg sem fordul a fejedben, hogy belevágj a klíma beszerelés folyamatába?

2023.08.18

Allergia ellen klíma?

Tavasz: akkor allergia! Az egyre jobb idő beköszöntével a természet is életre kell. A növények kihajtanak, kivirágzanak, a fá...

2023.08.12

Nem fűt "rendesen" a klímád?

Végre hazaértél, és nem is szeretnél mást, mint kicsit lepihenni a jó meleg lakásban, de… A klímád nem fűt rendesen