Klímavásárlás? Klíma beszerelése már meglévő ingatlanba, utólag? LEHETSÉGES!

Klímavásárlás, beszerelés már meglévő ingatlanba: mire érdemes odafigyelni?

A globális felmelegedés és az éghajlatváltozás következtében az évszázad végéig akár 3,5 – 4,5 fokot is emelkedhet hazánk éves átlaghőmérséklete. Egy ilyen drasztikus növekedés mellett nem csoda, hogy szervezetünk egyre nehezebben viseli a nyári forróságot. A megfelelő pihenéshez és alváshoz elengedhetetlen, hogy hűvös közegbe kerüljünk. A ventilátorok légmozgató hatása viszont már nem elég ehhez az élményhez, egyetlen megoldás maradt: a klíma beszerelés.

Elgondolkodtál te is ezen a lehetőségen? Nem tudod, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni a klíma beszerelés előtt? Nehezen választasz a különböző rendszerek közül? Akkor olvass tovább, Neked írtuk ezt a cikket!

Nem probléma, ha a házvásárláskor nem volt szempont a klimatizáció, hiszen utólag is szinte bárhova be lehet szerelni klímát. Építési engedélyre sincs szükség, ám a műemlékvédelemre fontos odafigyelni. Bizonyos épületek esetében a külső egység elhelyezése ugyanis problémát jelenthet. Egy jó klímaszerelő meg fogja találni a tökéletes megoldást, de egy kicsit több energiát és utánajárást igényelnek ezek az esetek.

Mielőtt nekiállnánk a klíma beszerzésnek érdemes átgondolni, hogy hány helyiséget szeretnénk hűteni vagy fűteni vele. Amennyiben csak egyről van szó egy egyszerű split klíma tökéletes megoldás, ha pedig többről a multi split klíma rendszerek a számunkra legideálisabbak. Mindkét esetben egy kültéri és legalább egy beltéri egységről beszélünk. A multi split klímánál is elég egy kültéri egység, amihez viszont akár öt beltérit is csatlakoztathatunk.

Hova helyezzem lakáson belül a klímát? Ha kevésbé látható helyre szeretnénk tenni, akkor az álmennyezet a legjobb megoldás a számunkra. Amennyiben erre nincs módunk egy olyan pozíciót válasszunk, ami könnyen hozzáférhető, jól szerelhető és megfelelő légáramlást biztosít. Érdemes az ágyaktól messzebb elhelyezni a klímákat. Ha fűtésre szeretnénk használni, akkor a padló közelébe a legpraktikusabb tenni.

Ha igazán pénz- és energiatakarékos megoldásra vágyunk, akkor a klíma használatunkat egészítsük ki más, a beltéri hőmérséklet alacsonyan tartásáért felelős berendezéssel, például redőnnyel, napvitorlával stb.

Ha még mindig nem vagy biztos benne, hogy milyen klíma lenne a legjobb választás a számodra, böngéssz oldalunkon, ahol pár kattintással máris a neked leginkább megfelelő termékeinket láthatod majd!

Még több bejegyzés

2023.08.24

Milyen hatással van az áramszünet a légkondimra?

Az áramszünet bárhonnan nézzük, nem egy jó élmény. A munkánkat, a pihenésünket, de az otthonunk állapotát is negatívan befolyás...

2024.10.02

Összefoglaló a Magyar Fűtésmegújítási Programról

A Magyar Fűtésmegújítási Program egy különleges kezdeményezés, amelynek célja a hazai energiahatékonyság növelése kedvezményes ...

2023.09.27

Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban t...