Mire jó a klíma ősszel?

Talán bele se akarunk gondolni abba, hogy már ősz van, de a valóság hamar utol fog érni bennünket. Az őszi hónapok igazán szeszélyesek – főleg most az éghajlatváltozás közepén! Ha eddig kételkedtél benne, hogy egy légkondicionáló sok mindenre használható az ősz során, akkor hamar ints búcsút aggályaidnak, ugyanis manapság még elengedhetetlenebb, mint valaha!

Egyszer hideg, máskor meleg

Nem sok berendezés képes arra, amire a klíma igen: könnyedén változtatja az otthoni hőmérsékletet az egészen hűvöstől a kellemes melegig. Nem kell egész hónapban az őszi időjárást bújnod, hogy előre felkészülj az otthoni komfort megteremtésére! Nyugodtan engedd el magad, a légkondit ugyanis melegebb és hidegebb időben egyaránt használhatod!

Olcsóbb, mint gázt használni?Akár10-15%-kal!

A felújított, jó szigetelésű otthonok számára kiváló választás lehet a légkondis fűtés, ugyanis az áram ára még mindig jóval kedvezőbb, mint a gázé és jobban fűt, mint az elektromos radiátorok. Sőt, a modern klímák rendkívül környezetbarátak és energiatakarékosak is, ami nagymértékben visszafogja a fogyasztásodat. Vásárláskor minél jobb energiabesorolású modellt választasz, annál többet spórolhatsz majd a használat során!

Már nem kell hűteni,de még nem kell fűteni!

Sokan abban a hitben élnek, hogy a légkondik csak hűtésre vagy fűtésre alkalmasak, de ez nem így van. Számos funkcióval rendelkeznek, amik könnyebbé és komfortosabbá teszik az őszi mindennapokat.

Páramentesítés felsőfokon

Tudtad, hogy ideális páratartalom nélkül nincs jó levegőminőség és egészséges környezet? A túl magas páratartalmú környezet ideális helyet biztosít a penész és a baktériumok terjedéséhez, ami könnyedén allergiához és légúti problémákhoz vezethet. A klíma páramentesítő funkciója megőrzi lakásod higiéniáját és elősegíti szervezeted egészséges működését.

Szűrd ki a baktériumokat otthonodból!

A klíma légtisztító funkciója képes az allergéneket, spórákat, gombákat, valamint a kellemetlen szagokat eltávolítani a levegőből. Ez az allergiás szezonban szuperül jöhet, de az ősz során sem mellékes tulajdonság.

Pár szó az őszi karbantartás fontosságáról

Egy “átmulatott” éjszaka után kell az embernek a regenerálódás, hát még egy átdolgozott nyári időszak után egy klímának?! Minél hamarabb szervezd meg berendezésed karbantartását, hogy az új évszaknak már tiszta szűrőkkel és kitakarított modellel tudj nekivágni!

Még több bejegyzés

2023.08.12

Nem fűt "rendesen" a klímád?

Végre hazaértél, és nem is szeretnél mást, mint kicsit lepihenni a jó meleg lakásban, de… A klímád nem fűt rendesen

2023.08.25

Klíma a konyhában?

A főzés sokunk számára nem csak egy teendő, de egy hobbi, egy kikapcsolódási forma. Igazán szórakoztató tud lenni, hogyha megfe...

2023.09.13

Nyári klímahasználat – tudatosan!

Az idei nyár tényleg fullos lesz – még melegebb időjárás, még drágább költségek! Talán ilyen kilátások mellett nehéznek tűnik a...